fbpx

De geneeskrachtige bronnen in Kurpark Bad Homburg

Grote variatie wellness

Thermale bronnen

N

Kur Royal Spa

Therme Taunus

Het Kurpark in Bad Homburg vor der Höhe staat bekend om zijn vele bronnen die relatief dicht bij elkaar liggen, maar toch een andere minerale samenstelling hebben.  De Elisabethenbrunnen zijn de beroemdste bronnen. Deze werden in 1934 ontdekt door arts Edward Christian Trapp als een bron van genezing voor de verlichting van maag- en darmziekten.  Tussen 1887 en 1890 bouwde Louis Jacobi de Kaiser-Wilhelms-Bad, dat diende als een therapiecentrum.  Zelfs in die tijd was Bad Homburg al een bestemming voor aristocraten van over de hele wereld die het kuuroord bezochten om te genieten van de rust, te ontspannen of om hun gezondheid te verbeteren. Ook de Duitse Kaiser Wilhelm waardeerde dit idyllische kuuroord, hij hield van de exclusieve ambiance van het park en de koele winden van de Taunus, ook wel bekend als champagnelucht. Op deze plaats vind je nu de Kur Royal Day Spa, een kleinschalig kuuroord waar je je nog steeds koninklijk kunt laten verwennen.

Koninklijk ontspannen in Kur Royal Day Spa

In het prachtige historische gebouw van Kur Royal Day Spa wordt gebruik gemaakt van de geneeskrachtige samenstelling van het water uit de bronnen of de medicinale klei uit Bad Homburg.  Naast traditionele behandelingen worden ook de nieuwste medische technieken ingezet om de gezondheid te verbeteren.

Kur Royal heeft ook een zeer gevarieerd aanbod van spa voorzieningen. Baden in een zoutwaterbad, relaxen in het Hooidampbad of het klassieke caldarium of onder een sterrenhemel? Het kan er allemaal. Ervaar een warme zomerdag op het strand waar je de zon op kunt zien komen en weer onder ziet gaan.  Om de gasten optimaal te kunnen laten genieten en behandelen wordt de toegang beperkt tot maximaal 75 gasten. Je hoeft slechts badkleding en slippers mee te nemen. Handdoeken en een sari krijg je ter plaatse.

Zoutwaterbad

Duik vanuit je luie stoel in het zilte water van 30-32 graden Celsius. De zouten in het water stimuleren de bloedsomloop en laat de spieren ontspannen

Hooidampbad

Het hooidampbad vindt zijn oorsprong in de Alpen. Het is een stoombad op basis van gedroogde grassen, kruiden en weidebloemen van het Bad Homburger Kurpark. Je gaat in een nis zitten waarbij je lichaam wordt afgedekt, maar je hoofd vrij blijft. Hierdoor voelt de warmte en de stoom van het hooibad aangenaam aan.  De uitwerking van de warmte en nevel heeft een behaaglijk effect op je spieren en gewrichten. De etherische oliën uit het hooi maken de luchtwegen schoon en helpen een verkoudheid te voorkomen.

Kruidenstoombad

Voor het kruidenstoombad worden speciale kruidenessences geselecteerd.  Op de verwarmde grond liggen dennennaalden die je voetreflexzones aangenaam stimuleren.

Infrarood

Geniet van de rustgevende warmte van infrarood waardoor je spieren worden losgemaakt en spanningen vrijkomen. De warmte verlicht pijn en reinigt het lichaam. Ideaal als voorbereiding op een spa behandelingen.

Oosters pekelbad

Een oosterse pekelbad in combinatie met een peeling is een echte traktatie voor de huid. Het stimuleert de microcirculatie in de huid en zorgt dat de huid in een goede conditie komt. De peeling kun je kopen bij de balie

Caldarium

Het caldarium heeft een basistemperatuur van 45 graden en een hoge luchtvochtigheid. Dit stimuleert de bloedsomloop, de hui den de ademhalingswegen.

Taunus Therme

Taunus Therme is meer dan 1.400 vierkante meter groot. De Aziatische architectuur karakteriseert het gehele complex dat is ontworpen volgens de leer van Feng Shui. Naast diverse zwembaden omvat het aanbod ontspannende bubbelbaden , sauna’s , solariums , een stoombad, een zoutgrot en een infraroodcabine. Ook worden er regelmatig workshops gegeven zoals gym in het warme water en yoga.

Ontdek de 4 werelden van de Taunus Thermen1.

  • Thermaal bad van 1400m2.
  • Saunawelt met 11 sauna’s en infrarood (naaktrecreatie)
  • Wellness in een 1001 nacht omgeving met tuin
  • Hamam paradijs, een badkuur met 15 oasen.

 

 

Kur Royal Spa
Kaiser-Wilhelms-Bad,
61348 Bad Homburg vor der Höhe
Reserveren:  +49 6172 1783178

Taunus Therme
Seedammweg 10,
61352 Bad Homburg vor der Höhe,
Reserveren:  +49 6172 40640

Boek een hotel in Bad Homburg om enkele dagen te kunnen genieten

 

 

Kurpark Bad Homburg

Taunus Therme